Tuesday, February 28, 2012

Blaubeer-Mohn Kuchen / Haşhaşlı-Y.Mersinli Kek

Kermes için yapmış olduğum 2.kekim..Yine doğaçlama ve eldeki malzemeler doğrultusunda ortaya çıkmıştır..Haşhaş,portakal ve y.mersini üçlüsü keke çok yakışmış,çok ilgi görmüş..))Eğer sizlerde bu üçlüyü seviyorsanız, tarifim aynen aşağıda paylaştığım gibidir..Deneyip lezzet farkını görebilirsiniz..)



Malzemeler

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 paket vanilya şekeri

minicik tuz

100 gr yumuşak tereyağ

1/2 su bardağı süt

1 portakal kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı portakal aroması

2 yemek kaşığı haşhaş

1 çay bardağı y.mersini

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 su bardağı un

2 yemek kaşığı nişasta



Hazırlanışı

Şeker,yağ,tuz,portakal kabukları iyice çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Vanilya şekeri,portakal aroması,süt eklenip çırpılır.

Haşhaş ve y.mersinleri eklenip çırpılır.

Un,nişasta,k.tozu karışıp elekten geçirilip 3 eşit şekilde eklenip çırpılır.



Kalıp yağlanıp hazırlanır.

Fırın önceden ısıtılır.

Hamur kalıbın içersine eşit şekilde dağıtılır.

Kalıp masaya 1-2 kez vurulup ısınmış 175 c de ki fırında yaklaşık

45 dk pişirilir.

Hafif ılındıktan sonra kalıptan çıkartılır.

Soğuduktan sonra da tepesine pudra şekeri serpiştirilir.
Bu model hakkinda daha cok bilgi gorebileceginiz onemli bir web sitesi : atki bere modelleri

No comments:

Post a Comment