Monday, February 27, 2012

LÜFER(KAĞITTA)

Malzemeler 
4 Adet lüfer 
3 Adet kuru soğan 
3 Adet domates 
4 Adet sivribiber 
1 Demet maydanoz 
1 Kahve fincanı zeytinyağı 
1 Adet limon 
Tuz, karabiber 












Lüfer(Kağıtta)'nın Yapılışı:


  • Balıkları temizleyin ve fileto çıkarın.

  • Bol suyla yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bekletin.

  • Soğanları yarım halka şeklinde doğrayın.

  • Üzerine tuz serpin ve elinizle ovun.

  • İnce kıyılmış maydanozu ilave edin.

  • Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdekli kısımlarını çıkarın ve ince uzun çubuklar halinde doğrayı.


  • Yaylı kağıdın iç kısmına bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürün.

  • Soğanlı, maydanozlu harcın yarısını yağlı kağıda yayın.

  • 2 adet filetoyu harcın üzerine yerleştirin.

  • Tuz ve karabiber serpin.

  • Filetoların üzerine soğanlı harcı yayın.

  • Dilimlenmiş domatesleri ve sivribiberleri harcın üzerine koyun.


  • Yağlı kağıdı kenarlarından sıkıca kapatın.


  • Diğer balıkları da aynı şekilde başka bir yağlı kağıda yerleştirin.

  • Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin.


  • Böylelikle Lüfer(Kağıtta) yemeğimiz hazır.

  • Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.



AFİYET OLSUN



No comments:

Post a Comment