Wednesday, August 8, 2012

Şehriyeli Pilav Tarifi













Şehriyeli Pilav


MALZEMELER

1 kahve fincani arpa sehriyesi

4 çorba kasigi tereyag

3 su bardagi su

2 bardak pirinç

tuz

YAPILIŞI

Pirinçleri ayiklayin, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktarda, sicak

ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nisastasi

kaybolana kadar yikayip, süzün. Bir tencereye tereyagini koyarak hafifçe

kizdirin. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, kaynamaya birakin. Diger taraftan

arpa sehriyesini yagda pembelesene kadar çevirin. Kevgirle yagdan alip,

içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarim saat kadar haslayin.

Pilav suyu iyice kaynayinca pirinçlerle sehriyeyi birlikte tencereye atin. Bir

iki defa karistirip tencerenin kapagini kapatin. Pirinçler suyunu çekinceye

kadar önce kuvvetli, sonra orta isidaki ateste pismeye birakin. Tencereyi

atesten almadan önce pilavi bir defa karistirip servis tabagina koyun.

No comments:

Post a Comment